Kakaó alagút recept
Hozzávalók:
2,5 dl liszt
2,5 dl tej
2,5 dl cukor
5 dkg margarin
1 tojás
10 dkg cukrozatlan kakaó
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A kakaó kivételével mindent egy tálba öntünk. A vajat olvaszuk fel, úgy adjuk a keverékhez. Simára keverjük a masszát.
3/4-ét egy kivajazott, lisztezett kuglóf formába öntöm. A maradékba belekeverem a kakaót. Ezt a sárga színű "tetejére" öntöm lassan.
A sütőpor aktivizálódik a melegben és körbeveszi majd a kakaós tésztát.
Közepes lángon sütjük, hogy a sárga színű megtartsa a világos színét.
Tanácsok:
A sütőt jó forróra kell melegíteni.
A formát én olvasztott vajjal szoktam kikenni.
Elkészítési idő: 30 perc
Kókusz golyó recept
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz, darált
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
rum
1 csomag kókuszreszelék
meggybefőtt, s annak a leve
Elkészítés:
A kekszet,cukrot,kakaót,s a szobahőmérsékletű vajat eldolgozzuk.
A rumos meggylével formálható masszát készítünk,
nedves kézzel golyókat készítünk belőle, mindegyikbe egy szem meggyet téve.
Kókuszreszelékben forgatjuk meg őket.
Fóliával takarva hűtőben megdermesztjük.